Fine tips på veien! Påls Oppskrifter



WOKKING: av mat er en fin måte og beholde næringsstoffene bedre i maten. Wokking av grønnsaker går fort (2-3 min), deretter kan man ha kokosmelk/fløte/rømme (Kokosmelk) + litt krydder over og små koke det i et par minutter på svak varme. Dette blir da en fin grønnsaksstuing som er en bra erstatter for potet/fasta/ris.
Fine grønnsaker til Wok er: Brokkoli, blomkål, løk, purreløk, squash, sopp, paprika, (gulrot) og lignende.


DAMPING: av mat er også en rask og grei måte og tilberede mat på. Litt vann i bunnen på kasserollen og tett lokk! Damping tar ca.5 min. avhenger av størrelsen på maten som skal dampes. Grønnsaker er ideelt til damping.

Bruk Fantasien!

BACONOMELETT: 100-200 g- bacon stekes på svak varme til de er godt stekt. 3-4 egg piskes sammen med kremfløte (Kokosmelk) (3-4 ss.), og tilsettes litt krydder.
Plata settes på svak varme, og eggene helles over bacon. Shop opp paprika, purre, løk og diverse andre godsaker og ha oppi panna sammen med eggene og bacon. Tilslutt dryss over med hvitost (Synnøve).
Sette på lokk og husk svak varme! I ca. 20 min. Omeletten skal heve seg skikkelig under lokket. Bon Appetitt

Homeopatisk hilsen
Pål Sørvoll- Harstad Helhetsklinikk


Copyright © Helhetsklinikken 2009, www.helhetsklinikken.no